Anne Baba Eğitimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Deneme Sınavı Sorusu #1153568

I-Ölüm, hastalık, boşanma gibi güç koşullarla başa çıkmak ve ilişkilerini geliştirmek için ailelere yardım ederler.
II-Ailelerin sorunlarını belirlemelerine, sorunlarına çözüm bulmalarına ve geleceğe dönük amaçlar oluşturmalarına yardım ederek danışma süreci ile ailelere rehberlik ederler.
III-İhmal, madde kullanımı ve şiddet gibi bir kriz durumunda danışmanlar, aileler kendi güçlükleriyle uğraşırlarken çocuğun geçici olarak aileden uzaklaştırılması gibi yasal önlemler önerebilirler. 

Yukarıdaki öncüllerden hangisi ya da hangileri; aile danışmanlarının görev ve sorumluluk alanları içerisinde gösterilir?
 


Yalnız I

Yalnız III

I-II

I-III

I-II-III


Yanıt Açıklaması:

Aile danışmanlığı temel amaç olarak aile sisteminin yeniden yapılandırılmasını önüne koysa da boşanma ve boşanma sonrası süreçler aile danışmanlığının temel konularındandır. Aile danışmanları ölüm, hastalık, boşanma gibi güç koşullarla başa çıkmak ve ilişkilerini geliştirmek için ailelere yardım ederler. Danışmanlar ailelerin sorunlarını belirlemelerine, sorunlarına çözüm bulmalarına ve geleceğe dönük amaçlar oluşturmalarına yardım ederek danışma süreci ile ailelere rehberlik ederler. İhmal, madde kullanımı ve şiddet gibi bir kriz durumunda danışmanlar, aileler kendi güçlükleriyle uğraşırlarken çocuğun geçici olarak aileden uzaklaştırılması gibi yasal önlemler önerebilirler.

Yorumlar
  • 0 Yorum