Arkeolojik Alan Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #348365

Yönetim politikaları ile stratejik hedeflerin geliştirilmesi ve alanın vizyonunun oluşturulması kapsamında aşağıdakilerden hangisi belirlenen vizyon tanımına girmez?


Belirlenen vizyon, alanla ilgili tüm ilgi gruplarını ortak ve paydaşların planlama sürecine başından itibaren dahil edilerek, önerilerin geliştirilmesi çalışmalarına aktif olarak katılmalarını sağlamalıdır.

Belirlenen vizyon, planlamada uzun dönemde başarılmaya çalışılan şeyi tarif etmelidir

Belirlenen vizyon, insanların alanine gelecekte nasıl olacağının düşünüldüğünü, bunun nedenlerini ve vizyonu başarmak için gereken eylemlerin neler olduğunu anlamalarına yardımcı olmalıdır

Belirlenen vizyon, alanin yönetimi sürecinde sürdürülebilir şekilde devamlılığı sağlanmalıdır.

Belirlenen vizyon, alanine çevresel, rekreasyonla, kültürel, sosyal ve ekonomik yönleri ile ilgili çalışmaları içermelidir.


Yanıt Açıklaması:

“Belirlenen vizyon, alanla ilgili tüm ilgi gruplarını ortak ve paydaşların planlama sürecine başından itibaren dahil edilerek, önerilerin geliştirilmesi çalışmalarına aktif olarak katılmalarını sağlamalıdır.” maddesi yönetim politikaları ile stratejik hedeflerin geliştirilmesi ve alanın vizyonunun oluşturulması belirlenen vizyon tanımına girmez.

Yorumlar
  • 0 Yorum