Bakım Elemanı Yetiştirme Ve Geliştirme 1 Deneme Sınavı Sorusu #1213691

Bakım planı hazırlama aşamalarının sırası aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?


Bilgi edinme- Bakım teşhislerinin konulması - Bakım programının belirlenmesi ve uygulanması -Bakım hizmetlerinin etkinliğinin değerlendirilmesi ve bakım planının revizyonu

Bakım programının belirlenmesi ve uygulanması - Bakım teşhislerinin konulması - Bakım hizmetlerinin etkinliğinin değerlendirilmesi ve bakım planının revizyonu - Bilgi edinme.

Bilgi edinme - Bakım hizmetlerinin etkinliğinin değerlendirilmesi ve bakım planının revizyonu- Bakım programının belirlenmesi ve uygulanması- Bakım teşhislerinin konulması.

Bakım teşhislerinin konulması - Bilgi edinme - Bakım programının belirlenmesi ve uygulanması - Bakım hizmetlerinin etkinliğinin değerlendirilmesi ve bakım planının revizyonu.

Bakım programının belirlenmesi ve uygulanması-Bakım teşhislerinin korunması - Bilgi edinme - Bakım hizmetlerinin etkinliğinin değerlendirilmesi ve bakım planının revizyonu.


Yanıt Açıklaması:

1. Bakım planlarının hazırlanmasın­da başta bakıma muhtaç bireyden elde edilen bilgilerin yanında akraba ve tanı­dıkların görüşleri ve ifadeleri de önemli yer tutmaktadır. 2. Bakım teşhislerinin konulması teşhis genel anlamda titiz bir inceleme sonu­cunda mevcut durumdan yola çıkarak verilen bir karardır. 3. Bakım hedefleri, bakım hizmetleri ile ancak gerçekleştirilebilen, somut olarak incelenebilen bir kişisel bağımsızlık veya beceri düzeyini ifade etmektedir. Uygulamada bakım sorununa yönelik konulan her bir teşhis için, somut olarak en az bir hedef belirlenmektedir. 4. Belirlenen bakım hedeflerine ne ölçüde ulaşıldığının saptanabilmesi için uygulanmakta olan bakım hizmet­lerinin değerlendirilmesi gerekir. Yapılan değerlendirme sonucunda bakım hedeflerine ulaşılmadığı saptanmışsa bakım planının değiştirilmesi çoğu zaman kaçınılmaz olmaktadır. Bakım kalitesinin sağlanması ve arttırılması için bakım elemanlarının sürekli olarak bakım hizmetle­rinin etkinliğini değerlendirmeleri gerekir.

Yorumlar
  • 0 Yorum