Beslenmenin Temel İlkeleri Deneme Sınavı Sorusu #538603

I. Bu sorunu ilaçla değil de uygun bir beslenmeyle çözülmesi gerektiği vurgulanır.

II. Ev ziyaretleriyle gösterilen uygulamanın doğru bir şekilde yapılıp yapılmadığı kontrol edilir eğer aksaklıklar varsa düzeltme yapılır.

III. Sağlık ocağına başvuran kişinin problemi saptanır.

IV. Sağlık ocağında bulunan örnek yiyecekler uygun şekilde hazırlanır ve kişilere yedirilir, eğitim gerekirse toplu olarak yapılır.

Yukarıda verilen sağlık ocağı ve sağlık evinde göstererek, yaptırarak beslenme eğitimi yapılırken yapılacak işlemler aşağıdakilerden hangisinde sırasıyla verilmiştir? 


I, II, III, IV

 

I, III, IV, II

 

II, III, I, IV

 

III, I, IV, II

III, I, II, IV


Yanıt Açıklaması:

Sağlık ocağı ve sağlık evinde göstererek, yaptırarak beslenme eğitimi yapılmalıdır. Beslenme eğitimiyle ilgili yapılacak işler kısaca şöyle özetlenebilir:
1. Öncelikle sağlık ocağına başvuran kişinin problemi saptanır.2. Bu sorunu ilaçla değil de uygun bir beslenmeyle çözülmesi gerektiği vurgulanır. 3. Sağlık ocağında bulunan örnek yiyecekler uygun şekilde hazırlanır ve kişilere yedirilir, eğitim gerekirse toplu olarak yapılır.4. Ev ziyaretleriyle gösterilen uygulamanın doğru bir şekilde yapılıp yapılmadığı kontrol edilir eğer aksaklıklar varsa düzeltme yapılır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum