Bilet Satış Deneme Sınavı Sorusu #1256254

Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


Gidiş-dönüş (return) yolculuklarda, yolculuğun seyri doğrultusunda gidiş ve dönüş bölümlerinde mil ya da ücret kontrolleri nedeniyle ortaya çıkan ücret farkları gidiş-dönüş yolculukların iki grupta incelenmesini gerektirir.

Round Trip yolculuklar sadece 2 uluslararası ücret bölümünden oluşan, başlangıç ve bitiş noktaları aynıolan, 1/2 RT ücretlerin kullanıldığı, aynı ya da farklı ara noktalardan gidip gelen, gidiş bölümü ücreti ile dönüş bölümü ücreti aynı olan kesintisiz yolculuklardır.

Round trip yolculuklarda TAP noktası dışında başka ara noktalar varsa; bu noktalar için aynı tek yönlü yolculuklarda olduğu gibi, mil kontrolü ve ücret kontrolü yapmamız gerekmez.

Bir yolculuğun Round Trip sayılabilmesi için yolculuklar; başlangıç ve bitiş noktasının aynı olmasının yanı sıra, gidiş bölümü ücreti ile dönüş bölümü ücretinin de aynı olması gerekir.

Circle Trip yolculuklarda ücret hesaplama işlemi Round Trip yolculuklarla aynıdır.


Yanıt Açıklaması:

Round trip yolculuklarda TAP noktası dışında başka ara noktalar varsa; bu noktalar için aynen tek yönlü yolculuklarda olduğu gibi, mil kontrolü ve ücret kontrolü yapmamız gerekir.

Yorumlar
  • 0 Yorum