Bilet Satış Deneme Sınavı Sorusu #1254777

El ile ücret yükleme ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 


El ile ücret yükleme işlemi, Amadeus sisteminde komut sayfası (command page) üzerinden tek bir giriş komutu ile yapılır.

Bilet üzerinde ücret ile ilgili yer alması gereken tüm bilgiler TTI komutu ile düzenlenir.

TTI girişini kullanabilmek için; öncelikle havayolundan alınması gereken bilet ücreti, ücret kodu, bagaj hakkı ve kısıtlamalar gibi bilgiler derlenir. Daha sonra parkur için geçerli olan bilgiler (vergiler gibi) herhangi bir detaylı ücret dökümü komutu ile (FXX gibi) belirlenir, son olarak da bilet ücretinin ve vergilerin yerel para birimi cisinden karşılığı FQC komutu ile hesaplanarak kaydedilir.

Ücretlendirme komutlarını kullanabilmek için, öncelikle yolcuların talepleri doğrultusunda bir PNR hazırlayıp sisteme kaydetmemiz gerekir. Bu PNR’yi FXP komutu ile ücretlendirerek bilet maskesi oluşturabiliriz.

Tüm bu bilgiler, TTI komutu ile tek seferde sisteme girilerek PNR’ye ücret yüklenmiş ve bilet maskesi el ile (manuel) yaratılmış olur.


Yanıt Açıklaması:

FXP komutu Otomatik PNR Ücretlendirme (FXP - Fare Transfer PNR) de kullanılacak bir komuttur. D şıkkı Otomatik Ücretlendirme ile ilgili bir bilgidir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum