Bilgi Ekonomisi Deneme Sınavı Sorusu #266630

Aşağıda yer alan ifadelerden hangisi bilgi ekonomisinin temel özellikleri ile çelişmektedir?


Ekonominin fiziki yapılanmasına göre, sanal yapılanma bünyesel bir değişim olup; kurumsal yapı, işleyiş ve içerik olarak tümüyle değişime uğrar.
Üretici ve tüketici arasındaki, aracı insanlar, işletmeler ve işlevler, kendilerini, ekonomik değer yaratma zincirinin üst basamaklarına taşımadıkları süreci ortadan kalkma sürecine giriyor.
Yenilikler bilgi ekonomisini sürekli ateşlerken ürünler, sistemler, süreçler, pazarlar ve insanlar birlikte yenilenirler.
Bilgi hem üretirken hem tüketirken yenilenmesinin getirdiği öğrenme süreçlerinin karşılıklı aktarımı, üretici ile tüketiciyi birbirine daha bir yakınlaştırır.
Bilgi çağının kuruluşları ve iş sistemleri zaman ve mekandan bağımsız olarak değişik yerlerde ve her an gerçekleşebildiği için sorunsuz çalışmaktadırlar.

Yanıt Açıklaması: Her toplumsal ve ekonomik yapılanma kendi organizasyon ve işleyiş süreçlerine bağlı olarak yeni sorunlarla karşılaşır. Bilgi gücünün dengesiz kullanımı , bilgiye erişim, kişisel yetenek ve imkanların sorumsuz kullanımı ile değişim ve yeniliklerden doğan yeni risklerin yarattığı güvenlik sorunları bilgi ekonomisine eşlik etmektedir.
Yorumlar
  • 0 Yorum