Bilgi Ekonomisi Deneme Sınavı Sorusu #945754

Aşağıdakilerden hangisi e-Devlet engelleri kapsamındaki kategorilerden birisi değildir?


Liderlik

Mali engeller

Zayıf koordinasyon

Güvensizlik

Dijital bölünmeler ve Seçimler


Yanıt Açıklaması:

Bu engeller yedi ana kategoride incelenmektedir:
1. Liderlik Başarısızlığı: e-Devlette yavaş ve/veya düzensiz ilerleme, gelişmelerin başlatılması, uygulanması, tanıtımı ve devam etmekte olan herhangi bir aşamada liderlik yetersizliğinden kaynaklanabilir.
2. Mali Engeller: Yurttaşların uygunsuz fayda-maliyet analiz yaklaşımları ile ilgili endişeleri, geleceğin sınai yeniliğini desteklemek için gerekli seviyelerde yatırım akışını sınırlayabilir veya engelleyebilir.
3. Dijital Bölünmeler ve Seçimler: Becerilerdeki ve erişimdeki eşitsizlikler e-Devleti sınırlayabilir ve/ veya parçalayabilir.
4. Zayıf koordinasyon: Eşgüdüm ve uyum eksikliği, yönetişim, idari ve coğrafi sınırları aşan uygun e-Devlet ağları ve hizmetlerinin kurulmasına engel olabilir.
5. İşyeri ve örgütsel esneklik: e-Devlet yardımlarının gerçekleştirilmesi, elektronik ağ oluşturma yeteneklerinden daha etkin bir şekilde yararlanmalarını sağlamak için kamu idaresi uygulamalarında, süreçlerde ve organizasyonel yapılarda gerekli değişiklikleri yapma ihtiyacına cevap vermede esnek
olmayan unsurlar tarafından engellenebilir.
6. Güvensizlik: Elektronik ağlarda yetersiz güvenlik ve gizlilik önlemleri ile ilgili korkuların artması ve devlete olan genel bir güvensizlik, e-Devlete olan güvenin altını oyabilir.
7. Zayıf teknik tasarım: Bilgi ve haberleşme (BİT) sistemleri ya da e-Devlet hizmetleri için kullanımı zor arayüzler arasındaki uyuşmazlıklardan kaynaklanan birlikte çalışabilirlik tıkanıklıkları, başka türlü değerli görünen e-Devlet hizmetlerine ciddi şekilde operasyonel engel teşkil edebilecek pratik kusurlara örnek olabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum