Bilgi Toplumu Ve E-Devlet Deneme Sınavı Sorusu #1395973

Chen ve Gant (2001), yetkin teknik personel ve maddi kaynak eksiklerine ve özel sektörden yardım ve hizmet alma zorunluluğuna dikkat çekmişler ve e-Yerel Yönetim uygulamalarını başarıyla sürdürülebilir kılan faktörleri sıralamışlardır. Aşağıdakilerden hangileri bunlar arasındadır?

I. Çalışan direnci ile başa çıkmak ve birimler arası eşgüdümü sağlamak için belediye tepe yönetiminin güçlü desteği

II. Kayda değer verimlilik artışları beklentisi

III. Belediye idaresinin teknolojiyi anlama ve hizmet aldığı teknoloji şirketinin performansını ölçme, değerlendirme ve yönetme yeteneği

IV. Yerel düzeyde belediyelere destek verecek yetkin teknoloji şirketlerinin varlığı


I-II-III

I-II-IV

II-III-IV

I-III-IV

I-II-III-IV


Yanıt Açıklaması:

Chen ve Gant (2001), yetkin teknik personel ve maddi kaynak eksiklerine ve özel sektörden yardım ve hizmet alma zorunluluğuna dikkat çekmişler ve e-Yerel Yö- netim uygulamalarını başarıyla sürdürülebilir kılan faktörleri aşağıdaki gibi sıralamışlardır: (i) Çalışan direnci ile başa çıkmak ve birimler arası eşgüdümü sağlamak için belediye tepe yönetiminin güçlü desteği, (ii) Kayda değer verimlilik artışları beklentisi, E-Yerel Yönetim kavramı- nın tanımı nedir? E-Yerel Yönetim sistemleri üzerinde etkili olan faktörler nelerdir? 2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nda e-Belediyecilik konusunda hangi önemli değişiklikler yapılmıştır? 1 E-Yerel Yönetim kavramını ve boyutlarını tanımlayabilme 2 E-Yerel Yönetim sistemlerini şekillendiren faktörler ile yasal çerçeveyi belirleyebilme Araştır 1 İlişkilendir Anlat/Paylaş Öğrenme Çıktısı 143 Bilgi Toplumu ve E-Devlet (iii)Belediye idaresinin teknolojiyi anlama ve hizmet aldığı teknoloji şirketinin performansını ölçme, değerlendirme ve yönetme yeteneği ve (iv)Yerel düzeyde belediyelere destek verecek yetkin teknoloji şirketlerinin varlığı (Chen ve Gant, 2001).

Yorumlar
  • 0 Yorum