Bilim Felsefesi Deneme Sınavı Sorusu #263756

Nesne dizgesi ne demektir?


Bilim dalları, konusu olan somut nesneleri tüm özellikleriyle inceler. Bu özelliklerin tümüne nesne dizgesi (ya da fiziksel dizge) denir.
Bilim dalları, konusu olan somut nesneleri tüm özellikleriyle değil, yalnızca kendi ilgi alanlarına girenler yönünden inceler. Böylece incelenen somut nesneler, bilim dalının ilgi alanı dışında kalan tüm özelliklerden soyutlanırlar.
Bilim dalları, konusu olan bazı soyut nesneleri tüm özellikleriyle inceler. Bu özelliklere nesne dizgesi (ya da fiziksel dizge) denir.
Bilim dalları, konusu olan somut nesneleri birtakım özellikleriyle birlikte inceler. Bu özelliklerden soyut olanlarının tümüne nesne dizgesi (ya da fiziksel dizge) denir.
Bilim dalları, konusu olan nesnelerin soyut özelliklerini inceler. Bu özelliklerin tümüne nesne dizgesi (ya da fiziksel dizge) denir.

Yanıt Açıklaması: Her bilim dalı, konusu olan somut nesnelerin tüm özellikleriyle değil, yalnızca kendi ilgi alanlarına girenleri yönünden inceler. Böylece incelenen somut nesneler, bilim dalının ilgi alanı dışında kalan tüm özelliklerden soyutlanırlar. Belli bazı özelliklerden soyutlanmış olup, kalan özellikleri ise idealleştirilmiş somut nesnelere nesne dizgesi (ya da fiziksel dizge) denir.
Yorumlar
  • 0 Yorum