Bilişim Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #954437

Erişim Sağlayıcılar Birliği ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenebilir? 


Tüzel kişiliği yoktur.

Merkezi İstanbul'dadır.

Birlik, 5/11/2008 tarihli ve 5809 sa- yılı Elektronik Haberleşme Kanunu kapsamında yetkilendirilen tüm internet servis sağlayıcıları ile internet erişim hizmeti veren diğer işletmecilerin katılmasıyla oluşan ve koordinasyonu sağlayan bir kuruluştur.

5651 s. K.’nın 8. maddesi kapsamı dışındaki erişimin engellen- mesi kararları erişim sağlayıcılar tarafından yerine getirilemez.

Söz konusu erişimin engellenmesi kararları, gereği için Birliğe gönderilir. Bu kapsamda Birliğe yapılan tebligat erişim sağlayıcılara yapılmış sayılır. Birlik, kendisine gönderilen mevzuata uygun olmadığı- nı düşündüğü kararlara itiraz edemez.


Yanıt Açıklaması:

Söz konusu birlik, özel hukuk tüzel kişiliğini haizdir ve birliğin merkezi Ankara’dır (5651 s.K. m.6/A/2). 

5651 s. K.’nın 8. maddesi kapsamı dışındaki erişimin engellen- mesi kararları erişim sağlayıcılar tarafından yerine getirilir. 

Söz konusu erişimin engellenmesi kararları, gereği için Birliğe gönderilir. Bu kapsamda Birliğe yapılan tebligat erişim sağlayıcılara yapılmış sayılır. Birlik, kendisine gönderilen mevzuata uygun olmadığı- nı düşündüğü kararlara itiraz edebilir (5651 s.K. m.6/A/7, 8).

Yorumlar
  • 0 Yorum