Bilişim Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #954457

Yer Sağlayıcının Yükümlülükleri hakkında aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 


anun koyucu yer sağlayıcının, kural olarak yer sağladığı içerik bakımından denetim sorumluluğunun olduğunu kabul etmiştir.

5651 s.K’nın 8. ve 9. maddelerine uygun olarak, yer sağladığı içeriğin hukuka aykırı olduğundan haberdar edilmesi üze- rine, söz konusu içeriği yayından çıkarma yüküm- lülüğü vardır.

Yer sağlayıcı, yer sağladığı hizmetlere iliş- kin trafik bilgilerini bir yıldan az ve iki yıldan faz- la olmamak üzere yönetmelikte belirlenecek süre kadar saklamakla ve bu bilgilerin doğruluğunu, bütünlüğünü ve gizliliğini sağlamakla da yükümlü kılınmıştır (5651 s.K. m.5/3).

Yer sağlayıcı, kuru- mun talep ettiği bilgileri talep edilen şekilde kuru- ma teslim etmekle ve kurumca bildirilen tedbirleri almakla yükümlüdür.

Yer sağlayıcılık bildiriminde bulunmayan veya 5651 s.K.’da öngö- rülen diğer yükümlülüklerini yerine getirmeyen yer sağlayıcı hakkında, Başkan tarafından on bin Türk Lirasından yüz bin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilmesi de hükme bağlanmıştır.


Yanıt Açıklaması:

Kanun koyucu yer sağlayıcının, kural olarak yer sağladığı içerik bakımından denetim sorumluluğunun olmadığını kabul etmiştir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum