Bilişim Sistemleri Ve Lojistik Deneme Sınavı Sorusu #911720

Aşağıdakilerden hangisi APS'nin 4 temel bileşeninden biridir ?


Performans raporları

İş emirleri

Stok planlaması ve kontrolü

Kaynakların Optimizasyonu

Ürün ağaçları


Yanıt Açıklaması:

APS’nin 4 temel bileşeni bulunmaktadır:

Talep Tahmini: Bu modül, geçmiş dönemlerdeki satış rakamlarını temel alan satış tahminlerini, mevcut planlanmış siparişleri, planlanmış pazarlama aktivitilerini ve müşteri bilgilerini oluşturur.

Kaynak Yönetimi: Kaynak yönetimi modülü, tedarik zinciri sistemi kaynak ve kısıtlarını koordine eder ve kayıtlarını tutar. APS, tedarik zinciri kararları ile ilişkili dengeleri değerlendirmek için kaynak ve kısıt bilgilerini kullandığı için bilgi doğruluğu, en iyi kararların sağlanması ve planlama sisteminin güvenilirliğinin arttırılması için oldukça önemlidir. Yanlış planlama kararları hem sistem performansını düşürecek hem de sistemdeki güvenilirliği azaltacaktır.

Kaynakların Optimizasyonu: Talep tahmini modülünden ihtiyaçları, kaynak yönetimi modülünden tanımları, kaynakları, sınırlamaları ve amaçları kullanan bu modül, matematiksel programlamayı ve sezgisel yöntemleri birleştirip kaynakları en etkin şekilde kullanarak müşteri ihtiyaçlarını en iyi şekilde nasıl karşılayacağını belirler. Bu göreviyle APS’nin hesap makinesi ya da kara kutusudur diyebiliriz.

Kaynakların Ayrılması: Kaynakların optimizasyonu doğrultusunda bu modül, kaynak atamalarını düzenler ve ilgili işlemlerin başlatılabilmesi için ERP sistemine aktarım yapar.

Yorumlar
  • 0 Yorum