Bilişim Sistemleri Ve Lojistik Deneme Sınavı Sorusu #913984

Ulaştırma ya da taşımacılık, bir noktadan bir başka noktaya sevk edilecek ürün, ham madde ve yarı mamul gibi materyallerin belirli bir sistem ve organizasyon çerçevesinde taşınmalarına yönelik gerçekleştirilen faaliyetlerin bütünüdür. Bilişim sistemlerinin bu faaliyetlerin kullanımındaki önemine dair aşağıda belirtilenlerden hangileri doğrudur? 

  1. Yüksek fayda sunması
  2. Düşük maliyet yaratması
  3. Sistem optimizasyonu sunması
  4. Etkin taşımacılık çözümleri sunması 


I-II

I-III

II-III

I-II-III

I-II-III-IV


Yanıt Açıklaması:

Taşıma operasyonlarının genel çerçevesine bakıldığında hangi taşıma türünün kullanılacağı, hangi taşıma araçları ve kapları ile taşımanın yapılacağından başlayarak seçilecek güzerga^h vb. çok sayıda değişken karar alma süreçlerini biçimlendirebilmektedir. Aynı zamanda her bir faktör bir diğeri ile de ilişkili olabilmektedir. Bu ilişkilerin sadece insan faktörüne dayalı olarak değerlendirilebilmesi ve taşıma operasyonlarının olabilecek en yüksek verimlilikle gerçekleştirilebilmesi bu koşullarda rasyonel görünmemektedir.

Taşıma operasyonlarının en yüksek faydayı yaratması ve en düşük maliyetle gerçekleştirilebilmesi için dikkate alınması gereken en önemli kavram optimizasyon yaklaşımıdır. Taşımacılık yönetiminde optimizasyon taşıma unsurlarının ve maliyet yaratacak faktörlerin minimum kullanımı ile birlikte en yüksek faydanın sağlanmasına yönelik uygulamalardır. Bu konuda en etkin çözüm yaratabilecek uygulamaların başında teknolojik unsurlar ile entegre bir şekilde işletilen taşımacılık bilişim sistemleri yer almaktadır. 

Belirtilen tüm unsurlar doğrudur. Yanıt E seçeneğidir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum