Birey ve Davranış Deneme Sınavı Sorusu #44595

ABD'de 1963'de başlayan ve hastaların hastaneden çıkarılması anlamına gelen toplum için geri gönderme politikası kapsamında hem ABD hem de diğer ülkelerde ruh sağlığı merkezleri açılmıştır. Aşağıdakilerden hangisi bu ruh sağlığı merkezlerinin hizmetlerinden biri değildir?


Hastaneden çıkarılan ama ilaç tedavisine evlerinde devam eden hastaların buraya belirli sıklıklarla gelip takip ve değerlendirmelerini yapmak.
Hastaneden çıkan hastaların daha fazla yatarak tedavi gereksinimlerini evlerine yakın bir merkezde karşılamak.
Gece yarısı ya da hafta sonları ortaya çıkabilecek acil durumlarda toplumsal ruh sağlığı merkezlerindeki eğitimli profesyonellerden destek almak.
Toplumun çeşitli kesimlerine psikolojik problemler konusunda eğitim ve danışmanlık hizmeti vermek.
Hastalar ,için çeşitli sosyal aktiviteler hazırlayarak toplum içinde rol almalarını sağlamak.

Yanıt Açıklaması: ABD’de 1963’den itibaren hastaların hastaneden çıkarılmaları anlamına gelen toplum içine geri gönderme politikası başlatıldı. Bu politika kapsamında hem ABD’de hem de diğer ülkelerde toplumsal ruh sağlığı merkezleri açıldı. Bu merkezlerle ruhsal sağlık hizmetleri hastaların yaşadığı yerlere götürülmüş oluyordu. Bu merkezlerin verdikleri hizmetler şunlardır: İlki, hastaneden çıkarılan ama ilaç tedavisine evlerinde devam eden hastaların buraya belirli sıklıklarla gelip takip ve değerlendirmelerini yapmak. İkincisi hastaneden çıkan hastaların daha fazla yatarak tedavi gereksinimlerini evlerine yakın bir merkezde karşılamak. Üçüncüsü gece yarısı ya da hafta sonları ortaya çıkabilecek acil durumlarda toplumsal ruh sağlığı merkezlerindeki eğitimli profesyonellerden destek almak. Dördüncüsü, toplumun çeşitli kesimlerine psikolojik problemler konusunda eğitim ve danışmanlık hizmeti vermektir. Dolayısıyla "e" şeçeneği bu merkezlerin hizmetlerinden biri değildir.
Yorumlar
  • 0 Yorum