Bireyler Arası İletişim Deneme Sınavı Sorusu #1227384

Çatışmanın doğası genellikle negatif olarak kabul görür. Oysa çatışma, pozitif bir olgu olarak da ele alınmalıdır. Aşağıdaki seçeneklerin hangisi, çatışma kavramına pozitif taraftan bakıldığında oluşabilecek yararlar hakkında uygun bir örnek değildir?


Çatışma, pozitif yönde ele alındığı ve bu yönde çaba gösterildiğinde, birçok avantajı beraberinde getirir. 

Sorunlara farklı bakış açıları ortaya çıkacak, yaratıcılığın gelişmesi sağlanacaktır. 

Çatışmaların bireysel gelişim ve değişim için gerekli olduğu göz ardı edilmemelidir.

Farklılıkların açıkça tartışılması ve bilginin yeterli bir biçimde paylaşılmasıyla yeni düşünme yolları ve yeni deneyimler kazanılacaktır.

Karşımızdakine karşı duygularımızı sakladığımız zaman da anlamlı bir iletişim ve etkileşim halinde olunabilir.


Yanıt Açıklaması:

Çatışma pozitif yönde ele alındığı ve bu yönde çaba gösterildiği zaman birçok avantajları olduğu görülecektir. Bu bağlamda çatışma, koşulları geliştirmede ve harekete geçmede yaratıcı bir kuvvet olarak görülebilir. Çatışmaların bireysel gelişim ve değişim için gerekli olduğu göz ardı edilmemelidir. Farklılıkların açıkça tartışılması ve bilginin yeterli bir biçimde paylaşılmasıyla yeni düşünme yolları ve yeni deneyimler kazanılacaktır. Böylece sorunlara farklı bakış açıları ortaya çıkacak, yaratıcılığın gelişmesi sağlanacaktır. Negatif yönde düşünme ve dolayısıyla çatışmadan kaçınma çatışma korkusunu başlatacaktır. Çatışmayı reddetmek ya da çatışmadan kaçınmak da değişim için güçlü bir direnmenin işareti olacaktır.

Yorumlar
  • 0 Yorum