Bireysel İş Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1258956

I- Zorunlu ilköğretim çağını tamamlamış ve örgün eğitime devam etmeyen çocukların çalışma süreleri günde yedi ve haftada otuz beş saatten fazla olamaz.

II- Sanat, kültür ve reklam faaliyetlerinde çalışanların  çalışma süreleri günde beş ve haftada otuz saatten fazla olamaz.

III- Okul öncesi çocuklar ile okula devam eden çocukların eğitim dönemindeki çalışma süreleri, eğitim saatleri dışında olmak üzere, en fazla günde iki saat ve haftada on saat olabilir.

 Çocuk işçilerin çalışma süreleri bakımından getirilen sınırlama ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangisi doğru olarak verilmiştir?


Yalnız I

I ve II

I ve III

I,II ve III

Yalnız III


Yanıt Açıklaması:

Zorunlu ilköğretim çağını tamamlamış ve örgün eğitime devam etmeyen çocukların çalışma süreleri günde yedi ve haftada otuz beş saatten fazla olamaz. Sanat, kültür ve reklam faaliyetlerinde çalışanların çalışma süreleri günde beş ve haftada otuz saatten fazla olamaz. Okul öncesi çocuklar ile okula devam eden çocukların eğitim dönemindeki çalışma süreleri, eğitim saatleri dışında olmak üzere, en fazla günde iki saat ve haftada on saat olabilir. Doğru cevap D şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum