Bizans Tarihi Deneme Sınavı Sorusu #602266

I. Sefer Margus’un fethiyle başlamıştır.Sefer Margus’un fethiyle başlamıştır.
II. Atilla sefer boyunca Sigidinum (Belgrad), Sirmium (Sremska Mitrovica) ve Naissus (Niş) üzerinden Trakya yönünde ilerlemiştir.
III. Batı Roma orduları başkumandanı Aetius, Atilla ile Bizans arasında barış için aracı olmuş, Bizans’ın antlaşma şartlarına uyacağını garantilemek için kendi oğlunu Hun sarayına rehine olarak göndermiştir.
IV. Balkan seferi sonucunda Atilla sefer boyunca ele geçirdiği tüm toprak ve kaleleri Bizans’ın barış ile belirlenen vergiyi ödemesi karşılığında geri vermiştir.Atilla’nın Bizans üzerine gerçekleştirdiği I. Balkan Seferi ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangisi söylenebilir?


Yalnız I

I ve II

II. ve III.

I. II. ve III.

III. ve IV.


Yanıt Açıklaması:

Atilla, Margus’u ele geçirerek I. Balkan Seferini başlatmış oldu. Sigidinum (Belgrad), Sirmium (Sremska Mitrovica) ve Naissus (Niş) üzerinden Trakya yönünde ilerledi. Batı Roma orduları başkumandanı Aetius, Atilla ile Bizans arasında barış için aracı oldu. Bizans’ın antlaşma şartlarına uyacağını garantilemek için kendi oğlunu Hun sarayına rehine olarak gönderdi. Böylece barış sağlandı. I. Balkan seferi sonucunda Tuna boyundaki kaleler Hun idaresine geçmiş, daha geri hatlardaki tahkimat yıktırılmıştır.

Yorumlar
  • 0 Yorum