Bütünleşik Pazarlama İletişimi Deneme Sınavı Sorusu #56100

Gronstedt’in bütünleşik pazarlama iletişimi yaklaşımı çerçevesinde geliştirdiği ve ajansların yapısını gösteren beş yapıdan "Matris Örgütlenme Modeli" ne göre ajans çalışmaları nasıl yürütülmektedir?


Her uzmanlık ajansı ayrı kampanyalar hazırlamakta ve sonunda bunlar müşteri ilişkileri departmanı tarafından onaylanmakta ve yürütülmektedir.
Her reklamveren için bir uzman görevlendirilmekte ve tüm çalışmalar bu uzman tarafından gerçekleştirilmektedir.
Uzmanlık ajansları bir ajansın içinde ve bağımsız hareket edebilen yapılar olarak yer alırlar.
Farklı görevler üstlenmiş bölümler ve bu bölümlerden oluşan çalışma grupları bir araya gelmekte ve ihtiyaca göre birlikte çalışmaktadır.
Ajans bünyesinde yer almayan bağımsız uzmanlık ajansları ilgili konularda ajansın çalışmalarına dışardan destek vermektedir.

Yanıt Açıklaması: Matris modele “proje örgütleri” adı da verilmektedir. Bu model farklı görevler üstlenmiş bölümler ve bu bölümlerden oluşan çalışma gruplarının bir araya gelmesini sağlamaktadır. Örneğin bir halkla ilişkiler uzmanı kendi bölümü için çalışabileceği gibi, müşteri ilişkileri direktörü için de çalışabilmektedir. Bu modelde bütünleşik pazarlama iletişiminin planlanması ve uygulanması farklı bölümlerden katılan kişilerin oluşturduğu müşteri ilişkileri grubunun görevidir. Bu grup farklı birikimlere sahip kişilerden oluşturulacağı için, daha yaratıcı çözümlerin ortaya çıkması beklenebilir.
Yorumlar
  • 0 Yorum