Çağdaş Lojistik Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #921332

Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi doğrudur?

I. Bu firmalar, lojistik servis sağlayıcılardır

II. Lojistik hizmetinin alıcısı olacak ana firmayı ifade eder

III. Lojistik faaliyetleri sunmak veya sunulmasını sağlamak, aracı olmaktan bir adım öteye giderek lojistik çözümler sunan firmalardır

IV. Birinci taraf olarak tanımlanan firmaların doğrudan müşterisi olan firmaları ifade eder

A. Dördüncü taraf (dördüncü parti, 4P) firmalar

B. Birinci taraf (birinci parti, 1P) firmalar

C. U¨çüncü taraf (üçüncü parti, 3P) firmalar

D. İkinci taraf (ikinci parti, 2P) firmalar


I.-C, II -B, III.-A, IV.-D 

I.-A, II -B, III.-C, IV.-D 

I.-C, II -D, III.-B, IV.-A 

I.-D, II -C, III.-B, IV.-A 

I.-D, II -C, III.-A, IV.-B 


Yanıt Açıklaması:

Birinci taraf (birinci parti, 1P) firmalar: Lojistik hizmetinin alıcısı olacak ana firmayı ifade eder. Bu firma üretici olabileceği gibi, dağıtım firması, perakendeci, veya gönderici de olabilir.

İkinci taraf (ikinci parti, 2P) firmalar: Birinci taraf olarak tanımlanan firmaların doğrudan müşterisi olan firmaları ifade eder. Bu firmalar, birinci taraf firmalardan ürün veya hizmet alırlar. Bu ürün veya hizmetin ulaştırılması için lojistik faaliyetler gereklidir.

U¨çüncü taraf (üçüncü parti, 3P) firmalar: Bu firmalar, lojistik servis sağlayıcılardır. Hizmeti kendileri sağladıkları gibi (taşımacılar, depo işletmecileri vb.), lojistik hizmetin tedarik edilmesinde aracılık ve organizasyon yapan firmalar (nakliye organizatörleri, yük yönlendiricileri vb.) da olabilirler.

Dördüncü taraf (dördüncü parti, 4P) firmalar: Lojistik faaliyetleri sunmak veya sunulmasını sağlamak, aracı olmaktan bir adım öteye giderek lojistik çözümler sunan firmalardır. Dolayısıyla bu firmalar, sadece kendilerinden istenen lojistik faaliyetlerin yerine getirilmesi ile değil, aynı zamanda bu faaliyetlerin daha iyi bir şekilde gerçekleştirilmesi, bu faaliyetler için gerekli bilgi akışının sağlanması ile de ilgilidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum