Çağdaş Lojistik Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #968744
Çapraz sevkiyat uygulamasına geçen işletmeler temelde ortaya çıkan stok fazlalığından, kullanılan depo alanlarından muzdarip olan işletmelerdir. Bu sorunlarının çözümü içinde bu işletmeler çapraz sevkiyat uygulamalarını tercih ederler. Ancak uygulamanın arzu edilen fayda sağlaması beklenirken bazen ufak tefek aksamalar sebebiyle stok fazlasından kaçan işletmeler bu kez de yetersiz stok ve dolayısıyla aksayan üretim sorunuyla karşı karşıya kalabilirler. Bu noktada üretim sorumluların ve uygulama için karar verici konumda olan yöneticilerin süreci doğru izlemesi ve koordinasyonu oluşturması gerekmektedir. Ortaya çıkabilecek sorunlara karşın işletmelerin bu sorunlar karşısında hazırlıklı olması, kısıtlı imkânları gerektiği şekilde sevk ve idare edebilmesi için özellikle sayısal yöntemler kullanılarak senaryolar oluşturulmalı, söz konusu sorunlar ortaya çıktığında hazırlıklı olunmalıdır.
Yukarıda yapılan açıklama çapraz sevkiyat uygulamasının başarılı olabilmesi için işletmelerin yerine getirmesi gereken şartlardan hangisini açıklamaktadır?
Paydaşlar arası iletişim |
Ortaklık gereklilikleri |
Operasyondan kaynaklanan karmaşanın yönetimi |
Çapraz sevkiyattan doğan mali yükün ve kazanımların paylaşılması |
Kullanılan kaynaklar üzerinde uzlaşılması |
Operasyondan kaynaklanan karmaşanın yönetimi: çapraz sevkiyat uygulamasına geçen işletmeler temelde ortaya çıkan stok fazlalığından, kullanılan depo alanlarından muzdarip olan işletmelerdir. Bu sorunlarının çözümü içinde bu işletmeler çapraz sevkiyat uygulamalarını tercih ederler. Ancak uygulamanın arzu edilen fayda sağlaması beklenirken bazen ufak tefek aksamalar sebebiyle stok fazlasından kaçan işletmeler bu kez de yetersiz stok ve dolayısıyla aksayan üretim sorunuyla karşı karşıya kalabilirler. Bu noktada üretim sorumluların ve uygulama için karar verici konumda olan yöneticilerin süreci doğru izlemesi ve koordinasyonu oluşturması gerekmektedir. Ortaya çıkabilecek sorunlara karşın işletmelerin bu sorunlar karşısında hazırlıklı olması, kısıtlı imkânları gerektiği şekilde sevk ve idare edebilmesi için özellikle sayısal yöntemler kullanılarak senaryolar oluşturulmalı, söz konusu sorunlar ortaya çıktığında hazırlıklı olunmalıdır.
Yorumlar
- 0 Yorum