Çağdaş Lojistik Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #968231

. Hammaddenin satın alım kararının verildiği noktadan ürünün müşteriye ulaştırıldığı ve müşteriden alınan geri dönüşün değerlendirildiği noktaya kadar devam eden ve her adımda denetim sistemlerinin de yardımıyla en üst düzey kaliteyi sağlamaya çalışan bir sistemdir.

. Kalitenin yükseltilmesi sadece ürün odaklı değildir.

Süreçte var olan insan, makine, ekipman ve hatta işletme için dahi kalite seviyesinin yükseltilmesi amaçlanmaktadır.

Bu sayede her adımda, her çalışanda ve her makine da kaliteye ulaşılabilecek ve arzu edilen hedefe ulaşılmaya çalışılacaktır.

Burada yine devamlı iyileşme anlayışı ortaya çıkmakta ve standart bir kalite seviyesinin kabul edilmesi yerine devamlı kalitenin artırılması için çaba gösterilmesi hedeflenmektedir.

Yukarıda yapılan açıklamalar hangi kavramı işaret etmektedir?


Ürün Takip Sistemi

Çapraz Sevkiyat

Maliyet Yönetimi

Kaizen

Toplam Kalite Yönetimi


Yanıt Açıklaması:

Toplam kalite yönetimi olarak adlandırılan yapı hammaddenin satın alım kararının verildiği noktadan ürünün müşteriye ulaştırıldığı ve müşteriden alınan geri dönüşün değerlendirildiği noktaya kadar devam eden ve her adımda denetim sistemlerinin de yardımıyla en üst düzey kaliteyi sağlamaya çalışan bir sistemdir. Toplam kalite anlayışı içerisinde kalitenin yükseltilmesi sadece ürün odaklı değildir. Süreçte var olan insan, makine, ekipman ve hatta işletme için dahi kalite seviyesinin yükseltilmesi amaçlanmaktadır. Bu sayede her adımda, her çalışanda ve her makine da kaliteye ulaşılabilecek ve arzu edilen hedefe ulaşılmaya çalışılacaktır. Burada yine devamlı iyileşme anlayışı ortaya çıkmakta ve standart bir kalite seviyesinin kabul edilmesi yerine devamlı kalitenin artırılması için çaba gösterilmesi hedeflenmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum