Çağdaş Lojistik Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #921335

"Geleneksel hizmet satınalmasında sözkonusu lojistik faaliyet, bir malın bir depoda stoklanması olarak tanımlanırken, .................uygulamasında bu faaliyet, stoklanacak malın değerine, stok dönüş hızına göre ve en uygun elleçleme şekline göre tasarlanır"

Yukarıda verilen paragrafta boşluğa gelecek en uygun kısaltmayı bulunuz?


1PL

2PL

3PL

4PL

5PL


Yanıt Açıklaması:

Lojistikte dış kaynak kullanımı ile tedarik zincirlerinin yapısında eskiden beri var olan, geleneksel hizmet satınalmasını birbiriyle karıştırmamak gerekir. U¨çüncü parti lojistik (3PL) ile tanımlanan, daha sonraki dönemde dördüncü parti lojistik (4PL) ile kapsamı genişleyen lojistik dış kaynak kullanımı, strateji, uygulama ve amaçlar açısından farklılıklar gösterir. Bu farklılıklardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

  • 3PL dış kaynak kullanımında, lojistik faaliyet, müşteriye özel olarak tasarlanır. Geleneksel hizmet satınalmasında ise, standarttır. O¨rneğin, geleneksel hizmet satınalmasında sözkonusu lojistik faaliyet, bir malın bir depoda stoklanması olarak tanımlanırken, 3PL uygulamasında bu faaliyet, stoklanacak malın değerine, stok dönüş hızına göre ve en uygun elleçleme şekline göre tasarlanır.

Yorumlar
  • 0 Yorum