Çağrı Merkezi Yönetimi 1 Deneme Sınavı Sorusu #657681

Aşağıdakilerden hangisi çağrı merkezleri ile ilgili olarak doğrudur?


Günümüzde çağrı merkezi kavramı ile ilgili bir ortak kabul görmüş bir tanımın yapabilmek mümkündür. 

C¸ağrı merkezinin kuruluş amacı müşteri ile işletme arasında en hızlı iletişimi sağlamak, müşteri bağlılığını yaratmaktır.

C¸ağrı merkezlerini, telefonların karşılandığı kuruluşlar olarak değerelendirebiliriz. 

Günümüzde, çağrı merkezleri, işletmelerin müşterilerinden gelen soru ve şika^yetlerinin telefon yoluyla karşılandığı bir birim olarak konumlanmıştır.

Tüm sektörlerde müşterilere sunulan alternatiflerin sayısının çoğalması müşteri- leri daha az sadık hale getirmiştir. 


Yanıt Açıklaması:

Küreselleşme ile pazarlar arasındaki sınırların kalkması işletmeler arasındaki rekabeti, üretim teknolojilerinin sürekli gelişmesi ise müşterilere sunulan ürünlerin çeşitliliğini art- tırmıştır. Tüm sektörlerde müşterilere sunulan alternatiflerin sayısının çoğalması müşteri- leri daha az sadık, daha fazla seçici ve talepka^r hale getirmiştir.

C¸ağrı merkezleri başlangıçta, işletmelerin müşterilerinden gelen soru ve şika^yetlerinin telefon yoluyla karşılandığı bir birim olarak konumlanmıştır. İlk aşamalarda işletme içeri- sinde başka görevlerde çalışanlara ek bir sorumluluk olarak atanan çağrı karşılama göre- vi, zamanla gelen çağrı hacminin büyümesi ve çağrıları cevaplamada uzmanlaşma gerek- siniminin artması ile bu işe özel görevlendirilen müşteri temsilcilerinden oluşan bölüm- lere dönüşmüştür.

C¸ağrı merkezi ile ilgili birçok alternatif tanım bulunmaktadır. Günümüzde çağrı merkezi kavramı ile ilgili bir ortak kabul görmüş bir tanımın bulunmamasından kaynaklanmaktadır.

C¸ağrı merkezinin kuruluş amacı müşteri ile işletme arasında en hızlı iletişimi sağla- mak, müşteri bağlılığını yaratmaktır.

Yorumlar
  • 0 Yorum