Çağrı Merkezi Yönetimi 2 Deneme Sınavı Sorusu #917072

Aşağıdakilerden hangisi çağrı merkezlerinde sıklıkla kullanılan koçluk yöntemleri arasında yer alan birebir koçluk kavramını açıklamaktadır?


Müşteri temsilcisinin kendisiyle eş düzeyde olan ancak daha deneyimli başka bir müşteri temsilcisinden koçluk almasıdır.

Müşteri temsilcisi ve koçun düzenli aralıklarla önceden hazırlanarak bir araya gelmesi ile yapılan koçluk görüşmeleridir

Müşteri temsilcisi müşteri ile telefonda görüşürken görüşmenin hemen sonrasında ya da anlık gözlemlenen davranış, tutumlar ile ilgili yapılan koçluktur.

Koçun, grup ya da takım olarak müşteri temsilcileri ile bir araya gelmesi ve belirlediği gündem maddeleri üzerine paylaşımlarda bulunup gruba yön vermesidir.

Müşteri temsilcisi ve koçun çok uzun aralıklarla bir araya gelip değerlendirme yapmasıdır.


Yanıt Açıklaması:

Çağrımerkezlerinde sıklıkla kullanılan koçluk yöntemleri şu şekilde sıralanabilir:

• Anlık Koçluk: Müşteri temsilcisi müşteri ile telefonda görüşürken görüşmenin hemen sonrasında ya da anlık gözlemlenen davranış, tutumlar ile ilgili yapılan koçluktur.
• Birebir Koçluk: Müşteri temsilcisi ve koçun düzenli aralıklarla önceden hazırlanarak bir araya gelmesi ile yapılan koçluk görüşmeleridir.
• Eş Düzeyler Arası Koçluk (peer to peer): Müşteri temsilcisinin kendisiyle eş düzeyde olan ancak daha deneyimli başka bir müşteri temsilcisinden koçluk almasıdır.
• Grup Koçluğu: Koçun, grup ya da takım olarak müşteri temsilcileri ile bir araya gelmesi ve belirlediği gündem maddeleri üzerine paylaşımlarda bulunup gruba yön vermesidir.

Doğru yanıt B seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum