Çağrı Merkezi Yönetimi 2 Deneme Sınavı Sorusu #757661

Aşağıdakilerden hangisi Bilgi Yönetimi Ekibi'nin sorumluluklarından değildir?


Çağrı merkezi operasyonlarının kullandığı bilgi kaynaklarında yer alan bilginin güncel kalmasını sağlamak, buna yönelik gerektiginde ilgili bölümlere alarm üretmek.

Bilgi yönetimi sürecinde yer alan tüm birimlerin faaliyetlerini koordine etmek, onları yönlendirmek, sorun gördüğü durumlarda alarm üretmek ve müdahale etmek.

Yeni içeriklerin bilgi portalına aktarımını sağlayan aktarım sürecinin sağlıklı bir şekilde işlemesini ve içeriklerin eksiksiz ve müşteri temsilcilerinden mümkün oldugunca az soru alınmasını sağlayacak şekilde düzenlenmesini sağlamak.

Müşteri temsilcilerinden gelen soruları karşılamak.

Müşteriyi arayarak bir ürün ya da hizmetin satışını gerçekleştirmeye çalışır.


Yanıt Açıklaması:

Bilgi yönetimi ekibi, bilgi yönetimi sürecinde yer alan tüm birimlerin faaliyetlerini koordine eder, onları yönlendirir, sorun gördüğü durumlarda alarm üretir ve müdahale eder.
Bu ekibin diğer sorumlulukları şu şekilde sıralanabilir;
• Çağrı merkezi operasyonlarının kullandığı bilgi kaynaklarında yer alan bilginin güncel kalmasını sağlamak, buna yönelik gerektiginde ilgili bölümlere alarm üretmek.
• Yeni içeriklerin bilgi portalına aktarımını sağlayan aktarım sürecinin sağlıklı bir şekilde işlemesini ve içeriklerin eksiksiz ve müsteri temsilcilerinden mümkün oldugunca az soru alınmasını sağlayacak şekilde düzenlenmesini sağlamak.
• Müşteri temsilcilerinden gelen soruları karşılamak.
• Bilgi portalı kullanımını takip ederek, kullanımın artması ile ilgili gerekli çalışmaları gerçekleştirmek.
• Bilgi portalı ve operasyonların varsa kullandığı diğer bilgi kaynakları arasındaki bilgi tutarlılığı açısından gerekli kontrolleri gerçekleştirmek ve sorun gördügü alanlara müdahale ederek düzeltilmesini saglamak.

Yorumlar
  • 0 Yorum