Çağrı Merkezi Yönetimi 2 Deneme Sınavı Sorusu #927784

"Coğrafi olarak dağınık işletmeler tarafından yeni ürünler, politikalar veya prosedürler hakkında bilgi aktarmak ve farklı yerlerdeki işletme birimlerine beceri eğitimi ve uzman eğitimleri vermek için kullanılır."

Açıklaması verilen, işletmelerde öğrenmenin etkinliğini arttırmak için çalışanların öğrenmelerinde kullanılan yöntem aşağıdakilerden hangisidir?


Sunuş ve anlatım yöntemi

Deneyimsel öğrenme

Uzaktan öğrenme

İbirliği ile öğrenme

Taklit yolu ile öğrenme


Yanıt Açıklaması:

Uzaktan Öğrenme: Coğrafi olarak dağınık işletmeler tarafından yeni ürünler, politikalar veya prosedürler hakkında bilgi aktarmak ve farklı yerlerdeki işletme birimlerine beceri eğitimi ve uzman eğitimleri vermek için kullanılır. Uzaktan öğrenme insanlar arasındaki çift yönlü iletişim ile gerçekleşmekte ve iki çeşit teknoloji içermektedir. Birinci uzaktan öğrenme çeşidi; telekonferanstır. Telekonferans ses, video ve/veya görüntünün iki ya da daha fazla yerdeki birey veya grup arasında aynı anda alınıp verilmesini ifade etmektedir. İkinci uzaktan öğrenme çeşidi de bireyselleştirilmiş, kişisel bilgisayara dayalı eğitimdir. Çalışanlar, eğitime bilgisayar erişimine sahip oldukları her yerden katılabilirler. Bu
uzaktan öğrenme çeşidi web tabanlı eğitim gibi multimedya eğitim yöntemlerini içerebilir. Ders materyalleri ve ödevler, işletme intraneti, video veya CD-ROM ile verilebilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum