Çağrı Merkezinde Hizmet Deneme Sınavı Sorusu #675527

+Kişisel değişim yönetimi bireyin kendisindeki bir durum veya olguyla ilgili herhangi bir değişim sürecini, etkili sonuçlara ulaşmak için kontrol edip yönlendirebilmesidir.
+Plansız değişim, değişim süreci daha önceden edilemeyen, aniden veya koşulların değişmesi gereği ortaya çıkan değişimdir.
+Yeniden dondurma aşaması, bireyin değişiklik için eyleme geçtiği aşamadır.
Yukarıdaki ifadelerin doğru değerlendirilmesi aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?


Yanlış- yanlış-doğru

Doğru- yanlış – doğru

Doğru- doğru- doğru

Doğru- doğru- yanlış

Yanlış- doğru- yanlış


Yanıt Açıklaması:

Kişisel değişim yönetimi bireyin kendisindeki bir durum veya olguyla ilgili herhangi bir değişim sürecini, etkili sonuçlara ulaşmak için kontrol edip yönlendirebilmesidir. Kişisel değişim yönetimi, bireylere ve koşullara göre gerçekleşeceği için bireyler arasında farklılık gösterir. Plansız değişim, değişim süreci daha önceden edilemeyen, aniden veya koşulların değişmesi gereği ortaya çıkan değişimdir plansız değişim ise bireyin etkinliğini artırmak veya istediği hedefe ulaşmak amacıyla planlı ve kontrollü bir şekilde gerçekleştirdiği değişimdir. Yeniden dondurma aşamasına baktığımızda bu aşamada birey; eski alışkanlığından, tutumlarından ve davranışlarından kurtulmuş ve kendinde yeni bir düşünce-duygu-davranış yaratmıştır. Bu aşamada istenen bireyin değişim sürecinde elde ettiği yeni düzenini değiştirmeden devam ettirmeye, yeni alışkanlığını korumaya ve bunları yaşamının değişmeyen bir parçası olarak görmeye başlamasıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum