Çağrı Merkezinde Hizmet Deneme Sınavı Sorusu #701840

"Leyla Hanım, müşteri temsilcilerine karşı genellikle soğuk ve mesafeli davranmaktadır. Müşteri temsilcilerinin anlattıklarını sıkılmadan dinlemektedir. Leyla Hanım, oldukça utangaç ve sıkılgan olduğundan, mal ve hizmetler ile ilgili şikayetlerini çekinerek dile getirmektedir." Yukarıda verilen bilgilere göre, Leyla Hanım'ın hangi müşteri profiline girdiği söylenebilir?


Suskun müşteri

İnatçı müşteri

Şüpheci müşteri

Kararsız müşteri

Tutucu müşteri


Yanıt Açıklaması:

İnatçı müşteriler, hak verir görünür; ancak, kendi fikrinde ısrarlıdır. Çok zorlu müşteri tiplerindendir. Bu tip müşteriler, diğer bireylerin düşünce ve fikirlerini beğenmemekte ve her zaman kendi faydalarını ön planda tutmaktadırlar.

Şüpheci müşteri, müşteri temsilcisine güvenmez. Daha önce başına gelen olumsuzlukların etkisinde olduğu için hiçbir şeyden memnun kalmaz ve idare edilmekten hoşlanmaz. Dikkatli ve kurallı bir şekilde karar verir.

Kararsız müşteriler, genellikle rahat değildirler. Renk, model ve fiyat konusunda ya da herhangi bir hizmeti kabul edip etmeme konusunda kararsızdırlar. Tereddütlerinin sebebi, genellikle kuşku ve bilgisizliktir.

Tutucu müşteride yenilik korkusu vardır. Bu profildeki müşteriler geçmişin atmosferinde yaşamaktadırlar ve bu durum onlara mutluluk vermektedir. Alışkanlıklarını çok zor değiştirmektedirler.

Dolayısıyla soruda verilen kişi, suskun müşteri profiline uymaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum