Çağrı Merkezinde Hizmet Deneme Sınavı Sorusu #713067

I . Aktarılan bilgi doğru ve güvenilir kaynaklardan alınmalıdır.II. Müşteriye ilgi gösterilmeli ve sempatik olmalıdırIII.Müşteriyle subjektif bir iletişim kurulmalıdır.IV. Görüşme sırasında açık ifadeler kullanılmalıdır.Yukarıdakilerden hangileri telefonda etkili ve profesyonel iletişim için dikkat edilmesi gereken önemli unsurlardandır?


I,II,III

II,III,IV

I,II,IV

I,III,IV

II,IV


Yanıt Açıklaması:

Telefonda etkili ve profesyonel iletişim için dikkat edilmesi gereken temel bazı önemli unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurlar şu şekilde özetlenebilir:

  • O¨ncelikle müşteriyi etkin bir biçimde dinlemeli, müşteriye ilgi göstermeli ve sempatik davranılmalıdır. Bu şekilde müşteri kendi ile ilgilenildiğini ve anlaşıldığını hissettiği için daha çok güven duyacaktır.

  • Görüşme sırasında açık ifadeler tercih edilmelidir. Eğer uzun ve karmaşık bir bilgi aktarılıyor ise aktarılan bilginin anlaşılıp anlaşılmadığından emin olunmalı ve gerektiği durumlarda bilgi tekrar edilmelidir.

  • Aktarılan bilginin eksik olmaması, doğru ve güvenilir kaynaklardan alınması son derece önemlidir.

  • Müşteri temsilcisi, kendi önyargı ve varsayımlarından uzak kalarak objektif ve etkin bir iletişim kurmaya çalışmalıdır. Doğru cevap C'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum