Çağrı Merkezinde Müşteri İlişkileri Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #894444

Çağrı merkezleriyle ilgili olarak aşağıda yer alan ifadelerden hangisi doğru değildir?


İstek ve şika^yetleri iletmek amacıyla ortaya çıkmıştır. 

Günümüzde işletmelerin müşteriye temas ettiği en önemli iletişim kanallarından biridir. 

Çağrı merkezleri müşterilerin; kendilerine ilgi gösterilmesini beklemesi ve hizmet aldığı yere güven duymak istemesinden dolayı önemlidir. 

Müşteri için, çağrı merkezine sadece ulaşabilir olmak yeterlidir. 

Çağrı merkezlerinde belirleyici olan, müşteri ile kurulan etkileşimde müşterinin yaşadığı deneyim ve müşteride bırakılan algıdır.

 

Yanıt Açıklaması:

İstek ve şika^yetleri iletmek amacıyla ortaya çıkan çağrı merkezleri, günümüzde işletmelerin müşteriye temas ettiği en önemli iletişim kanalları arasında yer almaktadır. U¨retim merkezli geleneksel anlayıştan müşteri merkezli anlayışa geçiş, çağrı merkezlerinin de önemini arttırarak işletmeler için daha kritik bir rol üstlenmesine neden olmuştur. İşletmelerin müşteri ilişkilerine önem vermeye başlaması, pazarda perakende kanalların artışına neden olmuştur. Bu durum yeni teknolojilerin iş süreçlerine entegrasyonunu sağlamakla beraber çağrı merkezi sektörünün de büyümesini ve gelişmesini tetiklemiştir.

Süreç içinde bilinçlenen müşteri artık aldığı ürün ve hizmette; kalite, ulaşılabilirlik ve hızlı çözüm beklemektedir. Bunun yanı sıra müşteriler; kendilerine ilgi gösterilmesini beklemekte ve hizmet aldığı yere güven duymak istemektedirler. Bu beklentilerin karşılanması için çaba gösteren işletmeler, müşterileri ile iletişim kurdukları kanalları arttırmak ve geliştirmek amacıyla çalışmalar yapmaktadır. Müşterisine 7/24 hizmet sağlayabilen bir işletme, müşterinin ulaşabilirlik konusundaki beklentisini büyük ölçüde karşılamış olacaktır. Ancak burada sadece ulaşılabilirliğin sağlanması yeterli değildir. Asıl belirleyici olan, müşteri ile kurulan etkileşimde müşterinin yaşadığı deneyim ve müşteride bırakılan algıdır. Bu algının olumlu gerçekleşmesi için birçok çağrı merkezinde müşteri odaklı uygulamaların uygulanmaya çalışıldığı söylenilebilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum