Çağrı Merkezinde Müşteri İlişkileri Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #900183

Aşağıdakilerin hangisinde rekabetin olmadığı, ihtiyaçların çok fazla olduğu ve üretilen her malın satılabilir duruma geldiği bir dönemi işaret eder?


Tarım toplumu dönemi

Bilişim dönemi

Modernizm

Reform

Endüstri devrimi dönemi


Yanıt Açıklaması:

İnsanlık tarihi, geçmişten günümüze kadar üç önemli aşamadan geçmiş ve dönüşüme uğramıştır. Bu aşamalardan ilki, tarım toplumuna geçiştir. Yaklaşık yirmi bin yıl önce bazı avcı ve toplayıcı gruplar yaşamlarını sürdürebilmek için evcilleştirilmiş hayvanları yetiştirmeye ve belirli toprak parçalarınıekmeye başladılar. İnsanoğlu, tarım devrimiyle birlikte yerleşik düzene geçti. Bu dönemde ellerinde bulunan fazla üretimlerini, ihtiyaçlarını karşılamak için takas ederek kullanmaya başladılar.

İkinci aşama, 18. yüzyılda İngiltere’de endüstri devrimi ile birlikte başlar. Bu dönemde insan gücü ile yapılan işlerin yerini makinelerin almasıyla birlikte var olan doğal kaynaklar bilimsel buluşlarla birleşerek, ihtiyaçtan fazla üretim durumu ortaya çıkarır. Rekabetin olmadığı bu dönemde, ihtiyaçlar o kadar fazladır ki, üretilen her mal satılabilir duruma gelir.

U¨çüncü aşama bilişim dönemidir. Bu dönemde 20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren bireylerin hayatına rekabet denilen bir kavram girmeye başlar. İşletmeler, bilişim teknolojilerini kullanmak zorunda kalarak yeniden yapılanma sürecine girer.

Yorumlar
  • 0 Yorum