Çağrı Merkezinde Müşteri İlişkileri Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #986861

“Sadık müşteriler sayesinde işletme çalışanlarının motivasyonu da artmaktadır. Çünkü iç müşterisi tatmin olan bir işletme satışlarında daha kolay istikrar sağlayabilir. Motivasyonu yüksek çalışanlar, çalıştıkları işletmeden memnun kalarak, daha verimli çalışmaktadırlar. Bu durum da işletme imajına olumlu katkılar sağlamakta ve çalışan devir oranı azalarak yeni çalışanların işletmeye yükleyeceği artı maliyet unsurları azalmaktadır.”

Yukarıdaki paragrafa göre müşteri sadakati kazanma sonucu işletmelerin elde edebilecekleri faydalar aşağıdakilerden hangisidir?


Satışların artması

Düşük maliyet

İç müşterilerin tatmini

Pazarlama süreci

Müşterilerin üretim sürecine katılımı


Yanıt Açıklaması:

İç müşterilerin tatmini: Sadık müşteriler sayesinde işletme çalışanlarının motivasyonu da artmaktadır. Çünkü iç müşterisi tatmin olan bir işletme satışlarında daha kolay istikrar sağlayabilir.

Motivasyonu yüksek çalışanlar, çalıştıkları işletmeden memnun kalarak, daha verimli çalışmaktadırlar. Bu durum da işletme imajına olumlu katkılar sağlamakta ve çalışan devir oranı azalarak yeni çalışanların işletmeye yükleyeceği artı maliyet unsurları azalmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum