Çağrı Merkezinde Müşteri İlişkileri Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #862542

Müşteri İlişkileri Yönetimi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


Müşteri İlişkileri Yönetimi, bilgi teknolojileri ile doğrudan bağlantılı bir kavramdır.

Müşteri İlişkileri Yönetimi kısa dönemli müşteri ilişkileri kurmayı, buna bağlı olarak da kârlılığı amaç edinir.

Müşteri İlişkileri Yönetimi işletmelerin stratejilerini oluştururken, bu stratejileri destekleyecek teknoloji kullanımını da ön plana çıkarmaktadır.

Müşteri İlişkileri Yönetimi, ilişkisel pazarlama stratejilerinin uygulanmasında mevcut bilgi teknolojilerinin amaçlara uygun biçimde kullanılmasına yöneliktir.

İşletmeler rekabette var olabilmek ve sürdürülebilirliği sağlamak için Müşteri İlişkileri Yönetimini tek çıkış yolu olarak görür.


Yanıt Açıklaması:

Müşterinin değişen konumu nedeniyle işletmeler, tamamen müşteri merkezli olmaya yönelik müşteri sadakatini oluşturmak ve müşterinin uzun dönemli güvenini kazanmak istemektedir. Tüm bu gelişmeler, işletmelerin rekabette var olabilmelerini ve sürdürülebilirliği sağlamaları için Müşteri İlişkileri Yönetimini tek çıkış yolu olarak görmelerine yol açmaktadır. Müşteri İlişkileri Yönetimi, bilgi teknolojileri ile doğrudan bağlantılı bir kavramdır. Müşteri İlişkileri Yönetimi işletmelerin stratejilerini oluştururken, bu stratejileri destekleyecek teknoloji kullanımını da ön plana çıkarmaktadır. Pazarlamanın gittikçe daha fazla gündemde olan kavramlarından biri olan Müşteri İlişkileri Yönetimi, ilişkisel pazarlama stratejilerinin uygulanmasında mevcut bilgi teknolojilerinin amaçlara uygun biçimde kullanılmasına yöneliktir. Dolayısıyla Müşteri İlişkileri Yönetimi uzun dönemli müşteri ilişkileri kurmayı, buna bağlı olarak da kârlılığı amaç edinen bir kavramdır. Bugün özellikle, müşteri taleplerini karşılayabilmek için Müşteri İlişkileri Yönetimi ve birebir pazarlama uygulamasına geçen işletmelerin sayılarının artmasının nedeni, bunu gerçekleştirebilecek teknolojiye sahip olabilmeleridir. Teknoloji sayesinde raporlama, analiz ve tahmin yapılabilmesi kolaylaşmıştır. Doğru yanıt B şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum