Çağrı Merkezinde Müşteri İlişkileri Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #869212

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi müşteri ilişkileri yönetimindeki başarısızlık nedenlerinden biridir?


Süreç ve teknolojinin insan öneminin önüne geçmesi

İşletmenin ortak bir vizyona sahip olması

İşletmenin merkezi bir yönetiminin olması

Teknolojinin etkin kullanımı

Yürütücü takımı üyelerinin destek ve aktif katılımı


Yanıt Açıklaması:

Müşteri İlişkileri Yönetimi uygulamaları her işletme için başarı ile sonuçlanmayabilir. Bu süreçte başarısızlık yaşayan işletme örneklerine bakıldığında, dokuz kritik hata yapıldığı görülmektedir.

1. İşletmenin ortak bir vizyona sahip olmaması ve merkezi yönetimin olmaması 

2. Müşteri İlişkileri Yönetiminde uygun teknolojilerin kullanılmaması

3. Başarılı Müşteri İlişkileri Yönetimi uygulamaları, işletme çapında bir katılım gerektirir. Satış süreci ile bağlantılı olan bölümlerin bu süreç içerisinde nasıl bir görev alacağı belirlenmelidir. Gereken çözümleri sağlayan Müşteri İlişkileri Yönetimi uygulamalarının bütün sistem içerisine nasıl yerleştirileceği analiz edilmeli ve ilgili uyum sağlanmalıdır.

4. Müşteri İlişkileri Yönetimi uygulamaları için gerekli yatırım genellikle bütçe içerisinde yer almamaktadır. Bu durum da projenin düşük maliyetle tamamlanmasına olan eğilimi artırmaktadır. Bu şekilde başarısızlık ihtimali artmaktadır. Müşteri İlişkileri Yönetimi maliyetinin ne olacağı belirlenirken, teknolojinin etkin kullanımının getireceği faydalar göz önüne alınmalıdır. Faydaları ve maliyetleri karşılaştırarak yatırım yapıp yapmamaya karar verilmelidir.

5. Proje planı hazırlanmalı ve süreçlere uyması için gerekli zaman planı yapılmalıdır. Var olan süreçler, yeni alınan teknolojiye uyarlanmamalı tam tersi yeni alınan teknoloji üzerinde değişiklikler yapılarak karar verilen süreçlere uyarlanmalıdır.

6.  Süreçler ve teknolojinin önemi, insanın öneminin önüne geçmesi

7. Müşteri İlişkileri Yönetimi, yürütücü takımın her bir üyesinin aktif destek ve katılımını gerektirir.

8. Müşteri İlişkileri Yönetimi konusunda gerekli eğitimler mutlaka verilmelidir. İşletmede yeni çalışmaya başlayacak olan çalışanlar gerekli eğitimleri almalıdırlar.
9.  Müşteri İlişkileri Yönetimi büyük çapta bir sistem desteği gerektirir.

Yorumlar
  • 0 Yorum