Çağrı Merkezinde Müşteri İlişkileri Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1036785

Müşterilerin doğrudan şikayet davranışlarıyla ilgili hangisi doğrudur?


Müşteriler şikâyetlerini iletecekleri bir iletişim kanalı bulamıyorsa, çözüm bulunacağına ya da şikâyetlerinin dikkate alınacağına dair bir algıya sahip değillerse şikâyet davranışları göstermektedirler

Müşterinin sosyal, kültürel, eğitim ve psikolojik yapısı gereği; kendine güveni, çözüm odaklılığı, takip özelliği yüksek olabilir. Bu yapıdaki müşteriler, şikâyetlerini dile getirmeme davranışını tercih ederek çözümü bulmaya çalışırlar

Şikâyete neden olan durum, müşteride bir maddi kayıp yani para çıkışı yaratıyorsa müşteri şikâyet etme eylemini tercih eder.

Müşterilerin işletmeye yönelik geçmiş deneyimleri olumlu ise işletmeye olan güveni ve bağlılığı nedeni ile şikâyet eylemi göstermemektedir.

Müşterinin aldığı yiyeceğin bozuk çıkması ile kredi kartının manyetik alanının bozuk olması, sonuç olarak önem değeri benzer şikayet konusu olarak belirtilebilir.


Yanıt Açıklaması:

Şikâyete neden olan durum, müşteride bir maddi kayıp yani para çıkışı yaratıyorsa müşteri şikâyet etme eylemini tercih eder. ifadesi doğrudur.

Yorumlar
  • 0 Yorum