Çalışma Ekonomisi 1 Deneme Sınavı Sorusu #1086812

Türkiye İstatistik Kurumunun tanımına göre; “istihdam edilenler,.................(1) ve işbaşında olmayanlar olarak ikiye ayrılırlar. ..............(2); yevmiyeli, ücretli, maaşlı, kendi hesabına, işveren ya da ücretsiz aile işçisi olarak referans dönemi içinde .....................(3) ekonomik faaliyette bulunan kişilerdir. İşbaşında olmayanlar ise işi olanlardan, çeşitli nedenlerle referans döneminde işlerinin başında bulunmayan ancak işleri ile ilişkileri devam eden kişilerdir.

Yukarıdaki parçada numaralandırılmış yerleri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?


(1) Kurumsal nüfus

(2) işbaşında olanlar

(3) en az bir saat

(1) işsizler

(2) işbaşında olanlar

(3) referans haftasında

(1) işbaşında olanlar

(2) istihdamda olanlar

(3) haftada 45 saat

(1) işbaşında olanlar

(2) işbaşında olmayanlar

(3) en az bir saat

(1) işbaşında olanlar

(2) işbaşında olanlar

(3) en az bir saat


Yanıt Açıklaması:

Türkiye İstatistik Kurumunun tanımına göre; “istihdam edilenler, işbaşında olanlar ve işbaşında olmayanlar olarak ikiye ayrılırlar. İşbaşında olanlar; yevmiyeli, ücretli, maaşlı, kendi hesabına, işveren ya da ücretsiz aile işçisi olarak referans dönemi içinde en az bir saat ekonomik faaliyette bulunan kişilerdir. İşbaşında olmayanlar ise işi olanlardan, çeşitli nedenlerle referans döneminde işlerinin başında bulunmayan ancak işleri ile ilişkileri devam eden kişilerdir.

Kitap kapsamında verilen Türkiye İstatistik Kurumu tanımı açık ve net olarak bir ayrım ve tanımlama yapmıştır. Doğru yanıt "e" şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum