Çalışma Ekonomisi 1 Deneme Sınavı Sorusu #1151311

Geriye Kıvrımlı Bireysel Emek Arz Eğrisinin bu şekilde oluşmasının ardında geçerli olan neden aşağıdaki seçeneklerden hangisinde ifade edilmektedir? 


Bireysel Emek Arz Eğrisi; Düşük ücret düzeylerinde ikâme etkisi sebebiyle pozitif, yüksek ücret düzeylerinde ise gelir etkisi sebebiyle negatif eğimlidir. 

Bireysel Emek Arz Eğrisi; Düşük ücret düzeylerinde gelir etkisi sebebiyle pozitif, yüksek ücret düzeylerinde ise İkame etkisi sebebiyle negatif eğimlidir. 

Bireysel Emek Arz Eğrisi; Düşük ücret düzeylerinde ikâme etkisi sebebiyle negatif , yüksek ücret düzeylerinde ise gelir etkisi sebebiyle pozitif  eğimlidir. 

Bireysel Emek Arz Eğrisi; Düşük ücret düzeylerinde marjial etkisi sebebiyle pozitif, yüksek ücret düzeylerinde ise gelir etkisi sebebiyle negatif eğimlidir. 

Bireysel Emek Arz Eğrisi; Düşük ücret düzeylerinde ikâme etkisi sebebiyle pozitif, yüksek ücret düzeylerinde ise uluslararası etki  sebebiyle negatif eğimlidir. 


Yanıt Açıklaması:

Geriye Kıvrımlı Bireysel Emek Arz Eğrisi Düşük ücret düzeylerinde ikâme etkisi sebebiyle pozitif, yüksek ücret düzeylerinde ise gelir etkisi sebebiyle negatif eğimli arz eğrisidir. Bu nedenle bireysel arz eğrisi önce pozitif sonra ise geriye kıvrımlı biçimde negatif bir form alır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum