Çalışma Ekonomisi Deneme Sınavı Sorusu #373935

Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi doğrudur?


Sendika hizmetleri fiyatı: Sendika üyesi olmanın fayda ve maliyetleri arasındaki farktır.

 

İşçilerin tercihleri: Sendika üye aidatı ve bireylerin sendikal faaliyet için harcamayı planladıkları zamanın değeridir.

 

İşçilerin gelirleri: Sendikal hizmetler talep fonksiyonunda yer alan üçüncü değişken işçilerin gelirleridir.

 

Sendika üyeliğinin net faydası: İşçilerin sendikalara karşı duydukları olumlu ya da olumsuz düşünceler, sendika üyeliği talebini etkilemektedir. İşçilerin tercihlerini çalıştıkları işyerinin ait olduğu sektörün yapısı, işgücünün demografik özellikleri, yaş, kıdem ve eğitim düzeyi gibi faktörler belirlemektedir.

 

İşçilerin gelirleri: Sendika üye aidatı ve bireylerin sendikal faaliyet için harcamayı planladıkları zamanın değeridir.


Yanıt Açıklaması:

Sendika hizmetleri fiyatı: Sendika üye aidatı ve bireylerin sendikal faaliyet için harcamayı planladıkları zamanın değeridir. Sendika üyeliğinin net faydası: Sendika üyesi olmanın fayda ve maliyetleri arasındaki farktır. İşçilerin gelirleri: Sendikal hizmetler talep fonksiyonunda yer alan üçüncü değişken işçilerin gelirleridir. İşçilerin tercihleri: İşçilerin sendikalara karşı duydukları olumlu ya da olumsuz düşünceler, sendika üyeliği talebini etkilemektedir. İşçilerin tercihlerini çalıştıkları işyerinin ait olduğu sektörün yapısı, işgücünün demografik özellikleri, yaş, kıdem ve eğitim düzeyi gibi faktörler belirlemektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum