Çalışma Ekonomisi Deneme Sınavı Sorusu #377902

Aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?


Pasif emek piyasası politikaları işsizliği önlemekten ziyade işsizliğin yarattığı bireysel ve toplumsal alandaki olumsuz sonuçları gidermeye yönelik politikalardır.

 

İşsizlik sigortası, işsiz kalan bireyin ve ailesinin, işsizliğin ortaya çıkaracağı olumsuzluklardan daha az etkilenmesini ve dolayısıyla toplumsal dengeyi korumayı amaçlayan, sigortacılık tekniğine göre faaliyet gösteren bir sosyal sigorta dalıdır.

 

Aktif politikaların önceliği kısa dönemli işsizleri istihdam etmektir.

 

İşsizlik sigortası uygulaması işsizlikle mücadelede çok etkili olmayabilir. Çünkü işsizlerin sigortadan aldığı para miktarı yüksek olursa kişiler iş bulmada daha seçkin davranarak işsizlik tuzağına düşebilir.

 

Aktif emek piyasası politikaları, pasif politikaların aksine piyasaların yapısal problemleriyle savaşması ve özellikle uzun dönemli işsizlerin istihdam edilebilirliklerini arttırması hükümetleri daha çok aktif politikaları kullanmaya yöneltmiştir.


Yanıt Açıklaması:

Aktif politikalar genelde işsizlikten en fazla etkilenen gruplara ve bölgelere yöneliktir. Öncelikli hedef kitlesi ise uzun dönemli, genç, kadın, göçmen ve özürlü işsizlerdir.

Yorumlar
  • 0 Yorum