Çalışma İlişkileri Deneme Sınavı Sorusu #1404938

Sendikalar düzenledikleri seminerler ve konferanslar aracılığıyla işçileri çalışma hayatında sahip oldukları haklar ve iş sağlığı ve güvenliği konularında bilgilendirmekte, vasıf düzeylerini korumakta ve geliştirmektedir. Söz konusu faaliyetler aşağıdakilerden hangisinin kapsamındadır?


Çalışma yaşamına ilişkin faaliyetleri

Temsil faaliyetleri

Sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetleri

Ekonomik faaliyetler

Yasaklanan faaliyetler


Yanıt Açıklaması:

Sendikalar, salt toplu pazarlık aşamasında ve temsil yoluyla değil, onun ötesinde de üyelerinin hak ve çıkarlarını korumak için faaliyet göstermektedirler. Sendikaların düzenledikleri eğitim programları kapsamındaki seminerler ve konferanslar aracılığıyla işçiler çalışma hayatında sahip oldukları haklar ve iş sağlığı ve güvenliği konularında bilgilendirilmekte, vasıf düzeyleri korunmakta ve geliştirilmektedir. Bunun yanı sıra sendikalar üyelerinin kendi aralarında sosyalleşmesi ve kaynaşmasını da sağlamak amaçlı geziler ve sosyal etkinlikler düzenlemekte ve mali imkânları ölçüsünde otel ve kamp gibi sosyal tesisler kurmaktadırlar.

Sendikalar düzenledikleri eğitim programları kapsamındaki seminerler ve konferanslar aracılığıyla işçileri çalışma hayatında sahip oldukları haklar ve iş sağlığı ve güvenliği konularında bilgilendirmekte, vasıf düzeylerini korumakta ve geliştirmektedir.

Doğru cevap C'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum