Çalışma Psikolojisi Deneme Sınavı Sorusu #549651

I. Eğitim programlarının gerçekleştirilmesi
II. Eğitim programının ve sonuçlarının uygun değerlendirme yöntemiyle değerlendirilmesi
III. Eğitim planının oluşturulması
IV. Eğitim programları denenmesi ve gerekli iyileştirmeler yapılması
V. Eğitim alacak hedef kitlenin belirlenmesi
VI. Elde edilen bilgilerin, eğitim programlarının iyileştirilmesi ve bir dönem sonraki eğitim planlamasını için kullanılması
VII. Eğitimlerin işyerinde mi işyeri dışında mı yapılacağına karar verilmesi
Yukarıda verilen eğitim sürecinin planlanmasına ilişkin aşamalar aşağıdakilerden hangisinde baştan sona doğru olacak şekilde sıralanmıştır?


I, II, III, IV, V, VI, VII

IV, V, VI, VII, I, II, III

V, III, VII, IV, I, II, VI

I, III, VI, V, IV, VII, II

II, V, IV, VII, VI, III, I


Yanıt Açıklaması:

Eğitim sürecinin planlanmasında öncelikle her bir eğitim ihtiyaç analizi düzeyinde (örgütsel, demografik, kişi ve görev düzeyleri) analizler yapılarak, örgüt içinden yönetim ve çalışan düzeyinde kimlerin hangi eğitimlere katılacağının belirlenmesi gerekir. Belirlenen her bir eğitim için yer, zaman, eğitim alman kurum ve katılımcı kişi bilgilerinin bir çizelge haline getirilmesi ve eğitim planına dönüştürülmesi ikinci aşamadır. Üçüncü aşamada eğitimlerin işyerinde mi işyeri dışında mı yapılacağına karar verilir, Buna uygun eğitim materyalinin geliştirilmesi ve malzemelerin eğitim yapılacak alanda düzenlenmesi sağlanır. Daha sonraki aşamada eğitim programları denenir ve örgütün eğitim ihtiyaçlarına göre eğitim üzerinde gerekli iyileştirmeler yapılır, Son hali verilen eğitimleri, çalışanların alması sağlanır. Alman eğitim programı ve eğitim sonuçları uygun değerlendirme yöntemiyle değerlendirilir. Son olarak, eğitim etkinliğinin değerlendirilmesi sonucu elde edilen bilgiler, bir yandan mevcut eğitim programlarını iyileştirmek için kullanılırken aynı zamanda bir dönem sonraki eğitim planlamasını daha etkili bir şekilde hazırlamak için kullanılırlar.

Yorumlar
  • 0 Yorum