Çatışma ve Stres Yönetimi 1 Deneme Sınavı Sorusu #1154300

  1. Aşağıdaki çatışmayı etkileyen kişilik özelliklerinden hangisinin özelliği doğru verilmiştir?


Otoriter ve baskıcı kişilik - Çok çabuk sinirlenirler, hatayı tolere edemezler ve rekabet duyguları çok yüksektir. 

Kendini yansıtma özelliği yüksek olan kimseler - Örgütte çalışma arkadaşlarının fikirlerini dinlemeyen, alınan kararlarda onların fikirlerini sormayan ve tek başına karar almayı tercih eden kişilerdir.

Negatif etkililiği olan kişilik - Karamsar yaklaşan ve sürekli olumsuz düşünen bireylerdir.

Pozitif etkililiği olan kişilik - Daha sık çatışma yaşar ve çatışmayı çözmek için işbirlikçi davranışları daha az sergilerler.

A tipi kişilik yapısına sahip bireyler - Bireyler kendisi hakkında ve dünya hakkında olumlu görüş ve hislere sahiptirler. Bu kişiler, kendileriyle daha barışıktırlar.


Yanıt Açıklaması:

Otoriter ve baskıcı kişilik: Örgütte çalışma arkadaşlarının fikirlerini dinlemeyen, alınan kararlarda onların fikirlerini sormayan ve tek başına karar almayı tercih eden kişilerdir. Kendini yansıtma özelliği yüksek olan kimseler: İçinde bulundukları durum neyi gerektiriyorsa o şekilde davranırlar. Negatif etkililiği olan kişiler: Karamsar yaklaşan ve sürekli olumsuz düşünen bireylerdir. Pozitif etkililiği olan kişilik: Bireyin kendisi hakkında ve dünya hakkında olumlu görüş ve hislere sahiptirler. Bu kişiler, kendileriyle daha barışıktırlar. A tipi kişilik yapısına sahip kişiler: Özellikle bireyler arası çatışma yaşamaya daha yatkındır.

Yorumlar
  • 0 Yorum