Çatışma ve Stres Yönetimi 1 Deneme Sınavı Sorusu #1143396

Aşağıdakilerden hangisi Çatışmanın Çözümünde Kullanılabilecek Örgütsel Yöntemlerden  Çatışma Yönetimi Eğitimi Düzenlemede yer alan teknikler ve açıklaması doğru olarak verilmiştir?


Duyarlılık Eğitimi: Özellikle rol çatışması ve rol belirsizliği gibi birey düzeyli çatışmalar yanında, kişisel çekişmelere dayanan duygusal çatışmalar da bireyler üzerinde gerilime neden olmaktadır. Sakinleşmek için  meditasyon, rahatlama egzersizleri gibi birtakım teknikler öğretir.

Etkileşim Analizi: İnsanların davranışlarını analiz ederek, bireyler arası ilişkileri geliştirmeye çalışan bir eğitim tekniğidir. Örgüt üyeleri, hür ve açık bir ortamda bir araya gelerek, profesyonel bir davranış bilimcisinin yönetiminde birbirleriyle etkileşim süreçlerini tartışırlar. Birey, kendi davranışlarının farkına varıp, başkalarının kendini nasıl görüp değerlendirdiğini öğrenmekte, kendisi de başkalarının davranışlarını anlamaya çalışmaktadır.

Stres Yönetimi Eğitimi: Bireylerin birbirleriyle ve çevreleriyle olan etkileşimlerini inceler. Konuşma, sözsüz iletişim, teknolojinin kullanımı, rutin işlem ve sorunların tanımlanması, çözüm kaynaklarının incelenmesi gibi insan faaliyetlerini araştırır.

Duyarlılık Eğitimi: İnsanların davranışlarını analiz ederek, bireyler arası ilişkileri geliştirmeye çalışan bir eğitim tekniğidir. Örgüt üyeleri, hür ve açık bir ortamda bir araya gelerek, profesyonel bir davranış bilimcisinin yönetiminde birbirleriyle etkileşim süreçlerini tartışırlar. Birey, kendi davranışlarının farkına varıp, başkalarının kendini nasıl görüp değerlendirdiğini öğrenmekte, kendisi de başkalarının davranışlarını anlamaya çalışmaktadır.

Etkileşim Analizi: Özellikle rol çatışması ve rol belirsizliği gibi birey düzeyli çatışmalar yanında, kişisel çekişmelere dayanan duygusal çatışmalar da bireyler üzerinde gerilime neden olmaktadır. Sakinleşmek için  meditasyon, rahatlama egzersizleri gibi birtakım teknikler öğretir.


Yanıt Açıklaması:

Duyarlılık Eğitimi: Duyarlılık eğitimi, insanların duygu ve davranışlarını analiz ederek, bireyler arası ilişkileri geliştirmeye çalışan bir eğitim tekniğidir. Örgüt üyeleri, hür ve açık bir ortamda bir araya gelerek, profesyonel bir davranış bilimcisinin yönetiminde birbirleriyle etkileşim süreçlerini tartışırlar. Birey, kendi davranışlarının farkına varıp, başkalarının kendini nasıl görüp değerlendirdiğini öğrenmekte, kendisi de başkalarının davranışlarını anlamaya çalışmaktadır. Bu eğitim sonucunda bireylerin diğerleriyle birlikte yaşama ve onları anlama, başkalarını dinleme, açık davranma, bireysel ayrılıklara tolerans gösterme ve çatışmaları çözme becerileri gelişme göstermektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum