Çeviri (İng/Türk) Deneme Sınavı Sorusu #586862

In this study, economic, social and identity-related reasons of Norway underlying her two consequent rejections against the European Union membership in 1972 and 1994 will be analyzed. In the first part, Norway-Europe relations will be examined from historical and economic viewpoints; then, the findings will be compared with the referendum campaigns handled by the Norwegian public in the mentioned years.

 

Find the best Turkish translation of the sentence written in bold.


Bu çalışmada, Norveç'in 1972 ve 1994 yıllarında Avrupa Birliği üyeliğine iki kez reddedilişinin altında yatan ekonomik, sosyal ve kimlikle ilgili nedenleri analiz edilecektir.

Bu çalışmada, Norveç'in 1972 ve 1994 yıllarında Avrupa Birliği üyeliğini iki kez reddetmesinin ekonomik, sosyal ve kimlikle ilgili nedenleri analiz edilecektir.

Bu çalışma, Norveç'in 1972 ve 1994 yıllarında Avrupa Birliği üyeliğine karşı iki kez itirazda bulunmasının altında yatan ekonomik, sosyal ve kimlikle ilgili nedenleri analiz edecektir.

Bu çalışmada, Norveç'in 1972 ve 1994 yıllarında Avrupa Birliği üyeliğine karşı iki kez itirazda bulunmasının ekonomik, sosyal ve kimlikle ilgili sonuçları analiz edilecektir.

Bu çalışmada, Norveç'in 1972 ve 1994 yıllarında art arda Avrupa Birliği üyeliğine karşı iki kez itirazının altında yatan ekonomik, sosyal ve kimlikle ilgili nedenleri analiz edilecektir.


Yanıt Açıklaması:

A seçeneğinde "reddediliş" ten bahsedilmektedir, oysa Norveç itiraz edendir.

B seçeneğinde "...ekonomik..." kısmından önce "altında yatan" ifadesine yer verilmelidir.

C seçeneğinde cümle yapısı edilgen yapılarak orijinal metindeki halinden farklı yapıda çevrilmiştir.

D seçeneğinde "nedenler" değil "sonuçlar analiz edilecektir" ifadesine yer verilmiştir.

Dolayısıyla Doğru Cevap E'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum