Çevre Sosyolojisi Deneme Sınavı Sorusu #561002

Eski Yoksulluk ile Yeni Yoksulluk kavramları arasında var olan ilişki aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmektedir?


Eski Yoksulluk, bireyin maddi yetersizliklerini ifade etmede, Yeni Yoksulluk ise bireyin kültürel yetersizliklerini ifade etmede kullanılmaktadır.

Eski Yoksulluk; doğaya bağlılıktan kaynaklanan muhtaç olma durumu, Yeni Yoksulluk ise ekonomik yoksunlukların yanında toplumsal, kültürel ve çevresel risklerin dolaşımını içeren yoksulluktur.

Eski Yoksulluk bireyin fiziksel gücüne katkı sağlayan uzuvlarını çalıştıramamasına, Yeni Yoksulluk ise bireyin zihinsel yetilerini kullanamamasına verilen addır.

Eski Yoksulluk ve Yeni Yoksulluk: bireylerin yaşadıkları çevre içerisinde yer alan olanaklar ya da olanaksızlıklar ve diğer kişiler ile aralarında var olan ilişkiyi tanımlamada kullanılmaktadır.

Eski Yoksulluk bireyin yaşadığı çevre ile uyumu ve onlara göre yeterli olma ya da olamama durumu, Yeni Yoksulluk ise ülke dışında yaşayan bireylerin yabancı olduğu çevre ile uyumu ve orada yaşayan yabancılara göre yeterli olma ya da olamama durumu olarak ifade edilmektedir.


Yanıt Açıklaması:

Eski yoksulluk: Doğaya bağlılıktan, çalışamamaktan ve kıtlıktan kaynaklanan muhtaç olma durumudur. Yeni yoksulluk: ekonomik yoksunlukların yanında toplumsal, kültürel ve çevresel risklerin dolaşımını içeren yoksulluktur.

Yorumlar
  • 1 Yorum