Çocuk, Bilim Ve Teknoloji Deneme Sınavı Sorusu #734482

Aşağıdakilerden hangisi doğal öğrenme deneyimlerinden biri olamaz?


Ayşe bir torba renkli şeker arasından kırmızı olanları bir tabağa, sarı olanları bir başka tabağa ve yeşil olanları ise bir başka tabağa koyar.

Ali büyük bardaktaki suyu küçük küçük bardaklara boşaltır ve “daha çok suyum oldu” der.

Ege, legoları ile oynarken, üst üste koyduğu iki farklı boyda legoyu annesine göstererek ”bak, bu öbüründen daha büyük oldu” der.

Can annesi kurabiye yaparken eline aldığı hamurları birleştirerek bir büyük parça hamur oluşturur ve “Bu küçük hamurları birleştirince daha büyük oldu” der.

Pelin küçük bardaklardaki suları bir büyük bardağa boşaltıp, “burada daha çok su var” der.


Yanıt Açıklaması:

Doğal öğrenme deneyimi günlük yaşamda doğal deneyimler ile kavramların kazanılmasıdır. Öğrenme deneyimini başlatan çocuğun kendisidir. Bu süreçte çocuğun beş duyu organını kullanabileceği deneyimler onun ilerideki gelişimine olumlu katkı sağlayacaktır. Karşılaştırma yaparak, parça-bütün ilişkisini öğrenerek, birebir eşleştirme ve renk kavramını öğrenerek bu doğal öğrenme gelişimi gerçekleşir. A seçeneğinde bire bir eşleştirme söz konusudur. C seçeneğinde karşılaştırma vardır. D seçeneğinde parça-bütün ilişkisi vardır, E seçeneğinde ise yine parça-bütün ilişkisi söz konusudur.

Yorumlar
  • 0 Yorum