Çocuk, Bilim Ve Teknoloji Deneme Sınavı Sorusu #734007

Doğrudan-Yansıtıcı Yaklaşımla ilgili aşağıda verilen hangi bilgi yanlıştır?


Doğrudan-yansıtıcı yaklaşım ile didaktik bir öğretim yöntemi olan doğrudan öğretim ifade edilmektedir.

Doğrudan-yansıtıcı yaklaşım, fen kavramları ile ilişkilendirilen ve ilişkilendirilmeyen olmak üzere iki farklı şekilde kullanılabilir.

Alanyazında farklı yaş grupları için doğrudan yansıtıcı yaklaşım benimsenerek bilimin doğası öğretiminin etkililiğini vurgulayan birçok çalışma bulunmaktadır.

Fen kavramları ile ilişkilendirilmiş doğrudan yansıtıcı yaklaşımın benimsendiği bilimin doğası öğretiminde, bilimin doğasına ilişkin kapsanacak özellikler öğretilecek fen kavramları ile bütünleştirilerek, bu kavramların kazandırılması sürecinde açıkça vurgulanır.

Doğrudan yansıtıcı yaklaşım, fen konularını içeren etkinlikler ve tartışmalar aracılığıyla ya da fen konularını içermeyen doğrudan bilimin doğasına ilişkin özelliklere vurgu yapan etkinlikler ile bireylerin dikkatinin bu konuya çekilmesini içerir.


Yanıt Açıklaması:

Doğrudan-yansıtıcı yaklaşım ile didaktik bir öğretim yöntemi olan doğrudan öğretim ifade edilmemektedir. Doğrudan-yansıtıcı yaklaşımdaki doğrudan sözcüğü ile bilimin doğasının önemi, bilişsel bir ögrenme çıktısı olduğu ve bu yüzden amaçlı ve istendik bir şekilde öğretim sürecinde açıkça vurgulanmasının gerekliliği ifade edilmektedir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum