Çocuk, Bilim Ve Teknoloji Deneme Sınavı Sorusu #741220

Bütünleştirilmiş program farklı bilim insanları tarafından farklı özelliklerine dikkat çekilerek tanımlanmıştır. Buna göre Jacobs tanımı hangisidir?


Konu alanlarının belirli temalar çevresinde anlamlı bir biçimde bir araya getirilerek sunulmasını bütünleştirilmiş program olarak tanımlamıştır.

Konuların birleştirilmesi, planlara önem verilmesi, birincil kaynakların kullanılması, kavramlar arasında ilişkilere odaklanılması, konuların üniteler biçiminde yapılandırılması ve programların esnek tutulmasına vurgu yapıldığını ifade etmektedir.

Konuların üniteler biçiminde yapılandırılması ve programların esnek tutulmasına vurgu yapıldığını ifade etmektedir.

Birden fazla disiplinin yöntem ve bilgisinden yararlanılan program yaklaşımına dikkat çekmiştir.

Farklı disiplinlerin kavramlarının bütünleştirilmesi biçiminde bir tanım yapmıştır.


Yanıt Açıklaması:

Bütünleştirilmiş program farklı bilim insanları tarafından farklı özelliklerine dikkat çekilerek tanımlanmıştır. Jacobs (1989) tanımında birden fazla disiplinin yöntem ve bilgisinden yararlanılan program yaklaşımına dikkat çekerken, Ericson (1995) farklı disiplinlerin kavramlarının bütünleştirilmesi biçiminde bir tanım yapmıştır. Yıldırım (1996) ise; konu alanlarının belirli temalar çevresinde anlamlı bir biçimde bir araya getirilerek sunulmasını bütünleştirilmiş program olarak tanımlamıştır. Lake (1994) yapılan tanımlarda, konuların birleştirilmesi, planlara önem verilmesi, birincil kaynakların kullanılması, kavramlar arasında ilişkilere odaklanılması, konuların üniteler biçiminde yapılandırılması ve programların esnek tutulmasına vurgu yapıldığını ifade etmektedir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum