Çocuk, Bilim Ve Teknoloji Deneme Sınavı Sorusu #741225

Okul öncesi eğitim alanında dünyanın en büyük mesleki birliği olan ABD merkezli Ulusal Küçük Çocukların Eğitimi Derneği (NAEYC) tarafından bir durum raporu yayınlamıştır. Gelişimsel Uygulamalar olarak isimlendirilen bu raporun temel hedefi nedir?


Bütünleştirilmiş program uygulanırken öğretmen öğrencilere konu ile ilgili olarak hayal güçlerinin desteği ile öyküler, etkinlikler, şarkılar ve oyunlar öğretir.

Gelişimsel uygulamalar, çocuğu gelişmekte olan ve yaşam boyu öğrenen bir birey olmaktan kurtaran bir yaklaşımıdır.

Bir öğretimin başarılı olabilmesi sadece öğrenenlerin bilişsel, duyuşsal, toplumsal ve fizyolojik gereksinimleri karşılanmasına bağlı olmadığını söyler.

Eğitim alanında sadece akademik becerilere odaklanmış bir eğitimin çocuğun gelişimsel ihtiyaçlarına uygun olduğu yönündeki görüşleri destekler.

Okul öncesi eğitim alanında çalışan öğretmen ve diğer uzmanlara çocukların gelişim aşamalarını ve ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran öğrenme etkinliklerinin nasıl hazırlanması gerektiği konusunda bir rehber sunabilmektir


Yanıt Açıklaması:

Okul öncesi eğitim alanında dünyanın en büyük mesleki birliği olan ABD merkezli Ulusal Küçük Çocukların Eğitimi Derneği (NAEYC) tarafından bir durum raporu yayınlamıştır (Bredekamp, 1987). Gelişimsel Uygulamalar olarak isimlendirilen bu rapor, çocukların nasıl düşündüğünü ve öğrendiğini açıklamaya çalışan gelişimsel kuramdan etkilenerek hazırlanmıştır. Raporun temel hedefi, okul öncesi eğitim alanında çalışan öğretmen ve diğer uzmanlara çocukların gelişim aşamalarını ve ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran öğrenme etkinliklerinin nasıl hazırlanması gerektiği konusunda bir rehber sunabilmektir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum